Ελισάβετ Μπάτζιου

elizaΗ Ελισάβετ Μπάτζιου γεννήθηκε στην Κοζάνη. Φοίτησε στη Σχολή Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Σύγχρονες ιατρικές πράξεις: Δικαιϊκή ρύθμιση και βιοηθική διάσταση». Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Φύση και χρήση του γεννητικού υλικού στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και η επιταγή της ανωνυμίας του», με βαθμό Άριστα (9,5).
Από τον Απρίλιο του 2019 είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Αστικών και Εμπορικών υποθέσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναγνωρισμένους ξένους φορείς (ADR ODR INTERNATIONAL).

Ασκεί μάχιμη δικηγορία από την αρχή της σταδιοδρομίας της, το 2004, ενώ το έτος 2017 προήχθη στον Άρειο Πάγο. Υπήρξε επί τετραετία εξωτερική συνεργάτιδα του Νομικού Τμήματος της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος και, από το 2004 ως σήμερα, εξωτερική συνεργάτιδα του Νομικού Τμήματος του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα αυτοκινήτων. Από το 2008, είναι συνεργαζόμενη δικηγόρος της ασφαλιστικής εταιρείας ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.

Διαθέτοντας  ένα ευρύ και σημαντικό πελατολόγιο, ειδικεύεται σε υποθέσεις Ασφαλιστικού Δικαίου και Τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και σε υποθέσεις Αστικού και Εμπορικού Δικαίου, με συστηματική παρουσία στα δικαστήρια και με μεγάλη πείρα στη Συμβουλευτική Δικηγορία και στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών.
Αφοσιωμένη στη Δικηγορία και με αγάπη για το επάγγελμα, έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων, μελετά αδιάκοπα και επιμορφώνεται συστηματικά, παρακολουθώντας τις τρέχουσες δικαιικές εξελίξεις και τις αναδυόμενες ανάγκες νομικής προστασίας.